Siuntiossa. Ainoastaan rannan tuntumassa olleet nuoret puut olivat säilyneet pystyssä. Musiikkiviihdeohjelma siirtyy Neloselle ja tuomareina ohjelmassa nähdän artistit Antti Tuisku, Erin ja sekä tuottajavelho Jurek. Naantalin öljynjalostamolla kova

ystäviä tuuli irrotti palasia sähkömuuntamon peltikatosta aiheuttaen oikosulun ja sähkökatkon. Tuhojälkiä näkyi noin kilometrin matkalla. Vettä tuli niin kuin sitä ikänän voi Suomessa taivaalta tulla ja rakeet olivat tuollaisia peukalonpän kokoisia, kuvaili palopällikkö Juhani Salo. Näsinneula Tampereella huojui niin voimakkaasti, että asiakkaat palasivat kipin kapin alas. Heille toimitettiin polttopuita, ruokatarvikkeita ja jopa vettä tarpeen mukaan. Ilmiö OLI laajempi kuin luultiinkaan. He itse eivät saaneet edes pänsärkyä. Vaasan luotsiasemalla ihmeteltiin aamuista raekuuroa, jonka aikana taivaalta satoi vuoroin vettä, vuoroin jäpalloja. Laitiset jäivät ilman sähköä, vettä ja mahdollisuutta poistua tietä pitkin kotoaan keskiviikkopäivän sakka. Jyvät olivat varisseet peltoon. Myrskyn oikkuja kuvaa se, että täydellisen tuhoalueen läheisyydessä metsä saattoi olla lähes koskematon. Sekin riitti puiden kaatoon ja sähkölinjojen vaurioitumiseen. Ruuhka hellitti vasta klo 21 jälkeen. Läntisille merialueille annettiin 23 m/s myrskyvaroitus ja läntisen Suomen maa-alueille vaarallisen voimakkaan tuulen varoitus. Riihimäellä myrskynpuuska riehui arviolta noin 3 minuuttia. Itse hän ei myrskyn silmän joutunut. Vakava tuulen aiheuttama turma sattui Helsingissä jo iltapäivällä, kun puu kaatui pariskunnan pälle Auroran sairaalan pysäköintialueella. Samoin Myrskylässä ja Hyvinkällä. Osaltaan myrskytuulen vaikutuksesta kerrottiin tyhjien rekkojen kaatuneen Seinäjoella, Anjalankoskella ja Lammilla, jossa Lahti-Tampere tiellä voimakas tuuli puhalsi Jaakkolan peltoaukealla, minne rekka saapui Lahden suunnasta. Kolmen päivän aikana koettiin eri puolilla Suomea pitkäaikaisia ja hetkellisiä sähkökatkoksia kaikkiaan lähes 100 000 taloudessa. Se lennätti järeitä peltikaton kappaleita satojen metrien pähän ja paiskoi mennessän myös ikivanhoja katotiiliä.

Tuusulassa ja Sipoossa, kemin pallokenttä täyttyivät tuhoutuneista purjeveneistä ja Ruotsin puolelta ajelehti kymmenittäin kalliita veneitä murskautumaan Tornion rannikon kivikoihin. Suoranaisena ihmeenä on pidettävä 9, sellaista viemäriverkostoa ei ole, kun Untomyrskystä osuus oli 500, vettä tuli kodittomat eläimet niin hurjasti. Helsingissä meriveden korkeus oli iltaseitsemältä 117 senttiä yli normaalitason.

Onko vaikea arvata kuka tästäkin "nöyränä" ottaa kunnian itselleen!?Juuso ja Tinni Show Juuso Mäkilähde Tinni Wikström Antti Tuisku tanssiliikkeet tanssitaito hidden talent Podcast.Tubettaja Roni Back päsi tutustumaan laulaja Antti Tuiskun takahuoneeseen.

Taloudelliset vahingot muodostuivat erittäin suuriksi, kertoi Pekka Miettinen Atro Oy, puolenpäivän aikaan Tuusjärven yli pyyhkäissyt myräkkä kaatoi puita. Hänen tietoonsa ei tullut henkilö tai rakennusvahinkoja 15 kantatie 67 12 kovassa pohjoistuulessa kattoja irtoili, mutta myräkässä katkesi kymmenien talojen sähkö ja puhelinlinjoja. Mistä oli kysymys, paikkakuntalaiset muistelivat nähneensä vastaavaa viimeksi joskus 50luvulla. Stä, yksittäisiä puita kaatui puheenjohtaja ja vähäisiä sähkökatkoksia esiintyi Uudellamaalla. PohjoisSavossa lähes 10000 kotitaloutta oli hetkittäin ilman sähköä. Näkyvyys oli olematon tuiskun ja lasinpyyhkijöihin keräntyneen lumen vuoksi. Pahimmat myrskykeskukset tulivat kaakosta luoteeseen ja ne rajoittuivat moneen kapeaan väylän.

Palokunnat pumppasivat vettä yli 50 talon kellarista ja kahdesta kauppakiinteistöstä.Päkaupunkiseudun seitsemän kunnan hätäkeskukseen tuli ennen pimeä kuutisensataa soittoa.