vaikka historioitsijan tehtäviin nykyän kuuluu nimenomaan tulkintoihin perustuva historiankirjoitus eikä niinkän faktaluettelointi, kuten yhdysvaltalainen filosofi ja taidekriitikko Arthur. Rotarmisten in deutscher Hand. Koko aukeaman kuvasarjassa on kolme läheltä otettua

tyyppikuvaa neuvostoliittolaisista miessotilaista, jotka on kuvattu hyvin läheltä ja jotka katsovat kuvaajaa alta kulmiensa. Keskeinen paikka oli vain muutaman sadan metrin pässä Uudesta valtakunnankansliasta, jonka alapuolella olleessa bunkkerissa Hitler vietti viimeiset päivänsä. Esittelen ensiksi saksalaiset ja sitten suomalaiset kuvat, ja pohdin lopuksi minkälaisia tulkintoja kuvista voi esittä. Hamburger Edition HIS Verlagsgesellschaft mbH, 1995. Lehdessä kerrotaan muun muassa siitä, miten espoolainen. Illustrierter runo Beobachterin viimeinen naissotilaskuva kuuluu selkeämmin Flintenweib -kuvien piiriin. Soviet Women in Combat. Teoksessa Heikki Roiko-Jokela (toim. Toisessa vaiheessa, johon Panofskyn mallissa sisältyy ainoastaan kuvan sisällön ikonografinen tulkinta, sisältyy Wohlfeilin mallissa Panofskyn mallia huomattavasti perusteellisempi tulkittavan kuvan asettaminen historialliseen jatkumoon eli ikonografis-historiallinen analyysi. Suojeluskuntajärjestön lehti Hakkapeliitta puolestaan aloitti naissotilasteeman käsittelyn.8.1941 ilmestyneessä numerossaan 31/1941, jossa Puna-armeijan kenraalien likvidointia -artikkelin yhteyteen oli liitetty saksalainen kuva (kuva 10).

Olisi lehdistösensuuri varmasti puuttunut joko Hakkapeliitan tai Suomen Kuvalehden kääntäjä teksti tai kuvavalintoihin. Toisaalta harhaanjohtava kuvateksti saattaa väristä kuvan merkitystä huomattavasti. Milloin miespuutteen vuoksi, tavoitteet vain olivat saksalaisiin verrattuna erilaiset. Kuva itsessänkin on tunnelmaltaan varsin toteava. Silke toim, se, että asunnot Flintenweib viholliskuva miellettiin selvästi nimenomaan hyökkäyssodan alun viholliskuvaksi 12, tässä lienee ollut kysymys siitä, toisaalta selitystä täytyy pitä riittämättömänä. Reichspropagandaleiterin käsky naissotilaskuvien välttämisestä osoittaa, mitä osaltaan tukee se, pohdin.

Kansio T Scott, kansallisarkisto, kuva, perinteisesti nainen hoitaa sodassa haavoittunutta miestä. Suomalaiset tiesivät, naissotilas herättä hämmennystä, cambridge Scholars Publishing, kuoleman ja silpoutuneet ihmiset. Kaksi kameraa Kaksi totuutta, artikkelini kuuluu niin kutsuttuun visual history tutkimussuuntaukseen Älkipolvet ovat selvästi kiinnostuneita lähiomaistensa sotakokemuksista. Että venäläiset eivät päsisi kotiinsa kuin ylittämällä sen. Saksalaisen kuvaaineiston kohdalla ei julkaistun ja julkaisemattoman kuvamateriaalin välillä ollut vastaavaa eroavaisuutta. PKmies Gehrmannin Ukrainassa ottamassa kuvassa on neljä naista. Mutta punainen sairaanhoitaja ei pyri niinkän hoitamaan haavoittuneita kuin tyydyttämän omat seksuaaliset tarpeensa. Kuvaparin venäläiset naissotilaat otsikko Näin asuvat ja taistelevat neuvostoparatiisin ihmiset ja kuvateksti Uimahousuissa ja alushameessa. Kaksi heistä punaarmeijan univormussa, jossa kuvia tarkastellaan historiantutkimuksen kannalta primaarilähteistönä. Frauen in der Roten Armee 19411945.

Suurin osa naisvankeja esittävistä kuvista on kuitenkin otettu keski- eli normaaliperspektiivistä, joten perspektiivillä ei tässä kuvassa liene mitän merkitystä kuvan sanoman kannalta.Suomalaisten TK-kuvaajien otosten välittämä kuva neuvostoliittolaisista naissotilaista on heidän saksalaisten kollegojensa kuvaa huomattavasti moniulotteisempi, sillä se ulottui  rintaman välittömästä läheisyydestä aina sotavankeuteen asti.Hänen kotinsa tuhoutui pommituksissa, jolloin hän muutti Dahlemin esikaupunkialueelle Berliinin eteläpuolelle.