3-2, 1-1, 2-3)79 OtteluID löytyy kopin listasta tai K-P pesiksen sivujen tulospalvelusta Maakuntasarjoissa lähetä tulos myös: tai Ilmoita sarja, lohko, päivä, tulos juoksuineen. 1 Kirjuriohjeet, 2007 2 Kirjuriohjeet, pieni

ottelupöytäkirja Tässä kirjuriohjeessa selostetaan miten Pohjois-Suomen Pesis ry:n aluesarjan pesäpallon pientä ottelupöytäkirjaa täytetän ja merkinnät siihen tehdän. O Lyöjän numero alempaan ruutuun. O Kolme seuraavaa saraketta/vaakaruutua on varattu sisävuoron palojen merkitsemiseen. Pelituomari ilmoittaa kirjurille rangaistun pelaajan / pelinjohtajan joukkueen, pelaajan numeron, rangaistuksen laadun ja syyn, jotka kirjuri merkitsee muistiin. Pelitapahtumat -sarakkeet, joita täytetän pelin aikana. Lyöntijärjestyksen muutos Jos joukkueet vaihtavat ensimmäisen jakson jälkeen tai supervuoroon lyöntijärjestystä, niin pöytäkirjassa on sarake johon merkitän uusi lyöntijärjestys pelaajanumeroilla, eli alkuperäinen nro 3 on nyt nro 1 ja nro 6 on nyt nro 3 jne Vaihdot Pelaajavaihdot (kesken jakson) merkitän pöytäkirjan vaihtosarakeeseen pelaajanumeroilla eli. O Toinen sarake, joka alkaa järjestysnumerolla. Merkitän joukkueiden himanka majoitus nimet. Kertoo pelaajanumeron, joka aloittaa lyönnit, kun joukkue seuraavan kerran tulee sisävuoroon. Varoitus (osoitetaan näyttämällä punaista ja keltaista korttia yhtä aikaa). E-tytöt o Lohko, mikäli on: - mmaakuntasarjat: luoteislohko o Ottelupaikkakunta, kenttä o Ottelupäivämärä o Ottelun alkamis- pättymisaika pelituomarin vihellyksestä Tuomarit Tuomareiden ja kirjurin nimet o Pelituomari o Syöttötuomari o 2-tuomari o 3-tuomari o Takarajatuomari o Kirjuri Merkitän joukkueiden nimet Koti- ja vierasjoukkueen lyöntijärjestys Kapteenin nimi. Aluesarja, o Lohko mikäli sarjassa on lohkot, esim. Huomio: Jos sinulla tulee epäselvyyksiä ottelun aikana, pyydä pelituomaria keskeyttämän peli ja selvittäkä asia yhdessä. Lisäksi mukana on muutama säntöasia, jotka kirjurin on hyvä tietä. Tämä aiheuttaa sen, että kirjurin on oltava erityisen tarkkana merkinnöissän jokeria käytettäessä. Pänsuojus Pänsuojuksen käyttöpakon laiminlyönnistä tuomitaan ulkopelaajalle huomautus ja toistuessa varoitus. Lyömän jänyt pelaaja vuoronvaihdossa, eli kuka sisällä olevasta joukkueesta aloittaa lyönnit (tästä suullinen ilmoitus vuoroparin alussa). Joukkueelle, jonka pelaajaa on rangaistu ottelurangaistuksella merkitän palo aina joukkueen tullessa sisävuoroon. Muuta muistettavaa Lukkarin koppi Jos lukkari sieppaa syötetyn pallon ennen kuin lyöjä on lyönyt tai pallo pudonnut maahan saavat lyöjä ja kaikki kentällä olevat etenijät vapaataivaloikeuden. O Jos tila loppuu niin jatketaan uudelle pöytäkirjalle.

Saadessaan ottelurangaistuksen pelaajan tai pelin johtajan on poistuttava yleisörajan taakse ottelun loppuajaksi. Koti ja vierasjoukkueille omiin sarakkeisiinsa, uskalias, asiaton kielenkäyttö Ottelun jälkeen tehtävät merkinnät Kirjuri merkitsee pyörii o ottelun lopputuloksen pöytäkirjaan jaksot. Pelinjohtajien nimet, jos pelaaja suljetaan ottelusta loppuajaksi hänen tilalleen saa ottaa vaihtopelaajan ja poissuljetun pelaajan on poistuttava yleisörajan taakse. Puheoikeuden käyttäjä, jakson jälkeen merkitän jaksopisteet Ottelutulososioon, o Juoksun tuojan numero ylempän ruutuun o Lyöjän numero alempaan ruutuun. Pöytäkirjan rakenne Pöytäkirja mondi jakaantuu neljän loogiseen osaan.

Puutuvista peliluvista tehdän merkintä pöytäkirjaan 1 Kirjuriohjeet 1j 2vrp S, naperosännöillä pelattaessa lyöntijärjestys arvotaan, yleensä kirjurin tehtäviin kuuluu myös tulostaulun hoito. Sulkeminen ottelusta loppuajaksi osoitetaan näyttämällä punaista korttia. Että pelituomari tarkastaa ja allekirjoittaa pelipöytäkirjan ottelun jälkeen o Jakelu. Lohko A, roitus 1p, esim, hutunkeiton jälkeen merkitän aloittaako joukkue sisä vai ulkovuorossa. Jokeripelaajan tullessa lyömän on hänellä oltava docventures jokeripaidassaan pelaajanumero eli numero jolla hänet on merkitty pöytäkirjaan. Puheoikeuden käyttäjä po voi ollakkapteenii taii toinen pelinjohtajista. O Lyöntijärjestysnumero 19 on pelaajan hihassa ja osoittaa lyöntijärjestyksen helsinki train to airport 2 4 pöytäkirjan rakenne Pesäpallon pieni ottelupöytäkirja jakautuu neljän osaan.

Lasketaan tehdyt juoksut yhteen ja merkitän tulos.5 5 Rangaistukset Rangaistukset merkitän pöytäkirjan rangaistussarakkeeseen.