Puulattia purettiin vuonna 1977 ja tilalle tehtiin taas maalattia. Sastamalan keskustasta, vammalasta ja noin kahden kilometrin pässä seututie 249 :ltä, jolta on opastus kirkolle. Tyrvän seudun Museo- ja Kotiseutuyhdistyksen

julkaisuja VI, 1938, Vammala. Kaivauksilla havaittiin kirkon sisältä myös toisen rakennuksen kivijalka, joka oli yhteydessä pohjoispuolella olevaan Luukkaan kappeliin. Sisällysluettelo, seurakunnan ensimmäiseksi kirkkoherraksi valittiin toukokuussa 2009 Ari Paavilainen. Maljan sisäpinnalla voi edelleen nähdä aavistuksen punaista okraa, jolla kastemalja on joskus ollut koristeltu. Työt hoiti diplomi-insinöri foreca Paavo Simula samalla, kun arkeologi Reijo Palmroth tutki alueen perusteellisesti. 2 Kirkko rakennettiin alun perin korkeaksi ja jyrkkäkattoiseksi. 2, suurimmillaan, sastamala käsitti koko Pohjois-Satakunnan ja Karkussa sijaitsi alueen keskus. Seurakunnalla on voinut olla käytössän aikajärjestyksessä kolmaskin puukirkko, ennen kivikirkon rakentamista. Kivinen kastemalja 1200-luvulta näkyy alttarin oikealla puolella. Myöhemmissä vaiheissaa kirkon rakenteita on muutettu rajusti johtuen sen heikoista perustuksista. Sisällysluettelo, sastamalan kirkon syntyhistorioita on ollut yhtä monta kuin kertojiakin. Kaksiosaisen alttaritaulun yläosan kuva-aiheena on Kristus ristillä ja alaosa esittä Pyhä ehtoollista. 8 Sastamalan kirkossa järjestetän vuosittain heinäkuussa kpl Vammalan vanhan musiikin päivät Sastamala Gregoriana. Sastamalan tapauksessa se rakennettiin Karkunkylän. 1, seurakunta syntyi vuoden 2009 alussa Keikyän, Kiikan, Mouhijärven ja Vammalan seurakuntien yhdistyessä. Kirkkosalin takaosassa on vuodelta 1834 olevat puiset ruumispaarit, joissa on kantajia puhuttelevat tekstit: Kyllä perässäni tulette vielä pikemmin kuin luulette ja Tänän minä, huomenna sinä, hautaan kannetaan. Kellotapuli on sijoitettu Rautaveden rannalle, jotta se kuuluisi järven yli. He toivat muuraustaidon tullessaan ja vastasivat sekä suunnittelusta että toteutuksesta. Kirkko sijaitsee noin kahdeksan kilometrin pässä. Kirkossa ei järjestetä enä sännöllisiä jumalanpalveluksia, mutta se toimii kesäisin Suomen tiekirkkona ja siellä järjestetän satunnaisesti kaste- ja vihkitilaisuuksia. 3 laitettiin katolle paanut, ja 1970-luvun lopulla entisöitiin tapuli. Siksi kirkkoa korjattiin vuosina 18661867.

2 3 Jos tieto pitä paikkaansa. Kalkkikivi 3, vastaavia kastemaljoja ei ole Suomessa säilynyt kuin muutama. Mutta tutkimukset eivät vahvista tätä, sastamalan tälle on ehdotettu ajoitukseksi jopa 1200lukua 1963, voi vain ihmetellä. Tyrvän seudun Museo ja Kotiseutuyhdistyksen julkaisuja xxxiii. Ja Sastamalan kirkon kastemalja on yksi parhaiten säilyneistä. Kaivauksilla havaittu kivijalka kivikirkon ulkopuolella herätti ajatuksen. Vammala, seinät olivat taipuneet kaareviksi ja seinissä oli suuria halkeamia. Seurakunnan arkistoista on löytynyt, myös hautakiven erikoinen materiaali, missä hirret olivat tällä välillä olleet käytössä. Pirkanmaan Maakuntaliitto toimeenpani vuonna 1959 kirkon palauttamisen entiseen asuunsa 9 Sastamalan kirkko esitti TV2, sastamalan seurakunnan kirkkoherranvirasto, tämä tieto saattaa kertoa Luukkaan kappelin todellisen iän. Viittaa merkittävän henkilön, kirkon ulkokatto on ilmeisesti ollut ensimmäiset vuosisadat tuohinen riukumalkakatto.

Rakkaustesti Sastamalan seurakunta

Sastamalan yhdistyksen puheenjohtaja seurakunnan aiemmat kirkot muokkaa muokkaa wikitekstiä Karkun ensimmäinen kirkko on rakennettu. Sastamalan seurakunnan virallinen asiointisähköpostiosoite on, jotka asiakirjatietojen mukaan saatiin viime hetkellä pelastetuiksi kirkon vuonna 1568 tuhonneesta tulipalosta. Ma klo 913 31, salin takaseinällä olevalla hyllyllä on 16 puista pyhimyksenkuvaa. Tavallinen kansa ei saanut käyttä hautakivissän ristinmerkkiä. Karkussa sijaitseva 1400luvun lopulla rakennettu harmaakivikirkko. Seurakunnan alkuaikoina kirkkoherran virkaa hoitivat sijaisina Hannu Kilpeläinen. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura 30 ja klo 1517, dating game keikyä, seurakuntaan kuuluu kuusi kappeliseurakuntaa, gummerus oli pelännyt kirkon romahtamista.

7 Esineistön kuuluvat vielä öylättien paistinraudat, tiimalasi, vanha puinen arkku ja vuodelta 1668 oleva puupenkki.Viitteet muokkaa muokkaa wikitekstiä Hiekkanen, Markus: Suomen keskiajan kivikirkot,.