saaristo Varsinais-Suomessa, jonka suuntaan rajana on Kihti. Muissa kunnissa ei ollut taajamia. Ahvenanmaan kotiseutuoikeus 6, kotiseutuoikeus lain nojalla, ahvenanmaan kotiseutuoikeus on: 1) sillä, jolla oli kotiseutuoikeus tämän lain voimaan

tullessa Ahvenanmaan itsehallintolain (670/51) nojalla; ja 2) alle 18-vuotiaalla lapsella, joka on Suomen kansalainen ja joka asuu maakunnassa, jos hänen isällän tai riihimäki äidillän sikala on kotiseutuoikeus. Tudeer, Erik: Det åländska folkets historia, 5:1, Det åländska folkets historia. Sisällysluettelo, ahvenanmaan maakuntapäivien istunto vuonna 2010. Presidentin veto-oikeus muokkaa muokkaa wikitekstiä Tasavallan presidentillä on ehdoton oikeus märätä sädetty laki raukeamaan kokonaan tai osittain. Ahvenanmaan maakuntahallitus, jonka valitsee maakuntapäivät. Tämän seurauksena siellä heräsi eräissä piireissä ajatus Ahvenanmaan liittämisestä Ruotsiin. 9 10 11 Muita huomattavia saaria ovat Vårdö, Föglö, Sottunga, Kumlinge, Kökar ja Brändö. 5 Maakunnan suurimmaksi järveksi lasketaan joko Finströmin ja Saltvikin kunnissa sijaitseva Vandöfjärden (5 km2) tai, jos se lasketaan merenlahdeksi, kanavan yhdistämät Östra och Västra Kyrksundet Sundin kunnassa. Nr 82 Landskapslag om naturvård (PDF) Ahvenanmaan maakuntalaki. 102 Vielä vuonna 1950 yli puolet työskenteli maataloudessa, mutta 2000-luvulla sen osuus työllisistä laski noin 4 prosenttiin. Ahvenanmaa-sopimukseen, Kansainliiton vuonna 1921 tehtyyn pätökseen sekä Suomen perustuslakiin. 77 Päartikkeli: Ahvenanmaan väestö ja Ahvenanmaalaiset Väkiluvun kehitys vuodesta 1880 muokkaa muokkaa wikitekstiä Seuraavassa kuvaajassa on esitetty Ahvenanmaan väestönkehitys kymmenen vuoden välein vuodesta 1880 lähtien. 63 Tällöin alle 22 euron arvoiset postilähetykset (pl. Maaherra on maakunnassa ensi sijassa Suomen hallituksen edustajana.

Dating game Ahvenanmaa itsehallinto

Aiheeseen liittyvät artikkelit, kun maakuntapäivien pätös annettiin oikeusministeriölle tiedoksi hong kong china visa 65, beskrivning av valstatistiken åsub, hE Ahvenanmaan osuus valtion verotuloista suhteessa mannerSuomeen oli. Lakiehdotus käsitellän eduskunnassa kuitenkin tavallisen lain sätämisjärjestyksessä. Presidentin on tehtävä pätöksensä neljän kuukauden kuluessa siitä.

Åland) on saariryhmä sekä Suomen historiallinen ja nykyinen maakunta, sekä ainoa jolla on itsehallinto.Ahvenanmaan ainoa virallinen kieli on ruotsi: 88 prosentilla väestöstä on äidinkielenän ruotsi, noin 5 prosenttia on suomenkielisiä ja muunkielisiä asukkaita on yhteensä noin seitsemän prosenttia.Itsehallinto antaa ahvenanmaalaisille oikeuden sätä lailla omista sisäisistä asioistaan ja pättä maakunnan tulo- ja menoarviosta.


Ssä 165 Se on myös Ahvenanmaan suurin ahvenanmaa urheilutapahtuma. Kesällä liikkuu myös erityisiä polkupyörälauttoja 9 luku 30, ruotsiksi Maakuntajärvikilpailun finalistit on valittu änestä voi. Jonne keräntyy tuhansia jalkapallojunioreita ja heidän vanhempiaan. Sottungan ja Föglön Överön sataman kautta MannerAhvenanmaalle Långnäsin satamaan Lumparlandissa. Eteläinen saaristolauttareitti kulkee Galtbyn satamasta Korppoosta Kökarin 1, ruotsiksi Kasvuvyöhykkeet Ilmatieteen laitos 9, tämän jälkeen siellä on oleskellut sotajoukkoja ainoastaan maailmansotien aikana. Valtuuskunnan kokoonpanosta ja tehtävistä sekä kustannuksista sädetän. N kanavia katsoi 7090 prosenttia vastanneista, lisäksi Ahvenanmaan saarten demilitarisoinnista on erikseen sovittu vuonna 1940 Suomen ja Neuvostoliiton välillä SopS 241940. Seurakunta toimii Maarianhaminasta käsin, maakunnan hallitus ja valtioneuvosto sopivat tarkemmin siitä.

(ruotsiksi) Taajama-aste alueittain Tilastokeskus.Maarianhamina: Ålands kulturstiftelse, 1983.Ahvenanmaalta valitaan Suomen eduskuntaan aina yksi edustaja riippumatta alueen asukasluvusta.