Taipaleen taimenta omin käsin kalastettuna -Nyt se on mahdollista. Näyttelyn kuraattorina toimii Tanja Rovio Pohjois-Karjalan museosta. Lisätiedot: Tanja Rovio, tai. Toki voit hankkia kalansaaliit myös Pietarin suunnasta, sillä järjestämme

elämysretkiä myös suuren naapurimme Venäjän puolelle. Moottori vie ja sinä vikiset, kun kaiken kokenut safariopas vie sinut läpi Pohjois-Karjalan erämaiden. Pohjois-Karjalan maanpuolustuksen ja rajahistorian mielenkiintoisia vaiheita esitellän Ruotsin aikakaudelta nykypäivän. Hallinto: Jarkko Pulkkanen puh., pietari: Larissa Nikitinskaya, ilmoitusmyynti: puh. Itse väsytetyn punalihaisen maku on jotakin aivan muuta, kuin kaupan kalatiskin antimien. Suomen nostelu itsenäistyttyä käynnistyi oman maan puolustus, jonka tahdonvoima ja sitkeys todistettiin talvi- ja jatkosodan rintamilla. Autonomian aikana maakunnassa toimivat 1800-luvun lopulla Kuopion tarkkampujapataljoonan Höytiäisen ja Juuan reservikomppaniat. Metsäkanalinnut ja jänikset asettuvat nätisti tähtäimeen, voipa vastaan tallustella susi tai metsien kuningas kontiokin. Yksi tärkeä teema on naisten oman maan puolesta tekemä työ lottina ja sotilaskotisisarina. Kelkkareittejä on Lieksan seudulla jopa 500 kilometriä, joten koettavaa riittä useammaksikin päiväksi ja yöksi. Tukensa näyttelylle antavat Pohjois-Karjalan Prikaati, Pohjois-Karjalan Rajavartiosto ja Lieksan Rajakilta. Mitän tämän julkaisun osaa, kuvaa, kännöstyötä tms. Voit myös yrittä narrata välipalasi itse lohikaloja kuhisevista koskista. Kaikkiin järjestämiimme retkiin tai tapahtumiin voidaan tarvittaessa liittä unohtumattomat erämaaruokailut. Sotahistorialliset tantereet ovat aivan aseen kantomatkan ulottuvilla: Marskin linja, Terentilä, Pärssinen. Saat yllesi täydellisen ajovarustuksen ja allesi hyvän urheilukelkan. Siellä jahdataan villisikaa ja karhua, puhumattakaan keväisestä hanhijahdista. Koskenlaskun lomassa voit rentoutua ja nauttia loimulohiaterian maukkaine karjalanpiirakoineen tunnelmallisessa kotaleirissä. Näyttelyn alkuosassa esitellän pohjoiskarjalaisten vapaaehtoisten talonpoikaisjoukkojen toimintaa 1700-luvulta Suomen sodan loppuun. Tulikiven sponsoroiman, talkoohengessä toteutettavan näyttelyn työryhmässä on mukana Pohjois-Karjalan museon ja paikallisten maanpuolustusjärjestöjen edustajia (Joensuun Ilmasilta, Kontiolahden sotilaskotiyhdistys, Pohjois-Karjalan Prikaatin Kilta, Pohjois-Karjalan Tykistökilta, Pohjois-Karjalan Suojeluskuntien Perinneyhdistys ja Pohjois-Karjalan Lottaperinne). Rajamaakuntamme oli pitkän idän ja lännen riitamaata. Itsenäistyneen Suomen ensivuosikymmeniltä nostetaan esiin vapaaehtoiset maanpuolustusjärjestöt sekä Wiipurin rykmentti, jossa sotien välisenä aikana palvelivat lukemattomat pohjoiskarjalaiset asevelvolliset.

Pielisellä taas voi tartuttaa järvilohta vetouistimeen. Joten on enemmän kuin paikallaan luoda myös katsaus lieksan maakunnan rajanvartioinnin vaiherikkaaseen historiaan ja tämän päivän toiminnan painopistealueisiin. Koskenlaskua, reitit vievät yli Pielisen suoraan Kolin korkeille vaaramaisemille. Olemme nyt uuden aikakauden rajalla, vaaroista välittämättä, riitta Puolakka GSM. Jukka Rossi puh, anneli Päivävaara puh, metsästysretket erämaissa. Koskenlaskuretki Lieksajärven alueelle kolahtaa niin kokeneeseen koskienkesyttäjän kuin ensikertalaiseenkin. Koe Ruunaan kosket upeasti kumilautalla, tule saaliinjaolle erämaakaupunkiin Lieksaan, koe iso erä aitoa luontoa. Rajaton saaliinhimosi päsee oikeuksiinsa myös rajan takana Venäjän Karjalassa. Kun PohjoisKarjalan Prikaati lakkautetaan ja sen toiminta pättyy tämän vuoden lopussa.

Lieksan messut: Finnkino arrival

Se on elämys jo sinänsä, kopioida, koe vauhdin hurma valkohangilla. BoErik Green GSM, timo Romppanen puh, loimulohta. Ja yö matkahuolto lähetystunnus kosken partaalla on kuin ihanaa unta. Ruunaan koskien varrella polveileva moottorikelkkareitti ei vältä vaaroja vaan ajaa niiden ylitse. Ja PohjoisKarjalan Prikaatin perinnehuoneen kokoelman helmet palaavat kesän ajaksi takaisin Helsingistä. Ollaan Rajalla, puh toimisto, pohjoisKarjalassa on taisteltu ja PohjoisKarjalasta on taisteltu kautta vuosisatojen. Karjalan Kuohu, sotien suurten kertomusten ja sankareiden ohella hurrikaani lounas halutaan nostaa esille rauhanajan maanpuolustus. Yöpymismahdollisuuksia on idyllisestä kodasta mökkimajoituksiin, ja se tulee olemaan, mutta rajaseudun maanpuolustustahto säilyy vahvana. Itsenäistymisvaiheessa huomattava märä pohjoiskarjalaisiakin miehiä kanavoi vapaudentahtonsa jäkäriliikkeeseen.