Lapveteläisiä 362, Keski-Savossa joku ainoa. Nämä puhtaat savolaisnimet ovat tavallisimmin -nen pätteisiä ja kai syntyneet siten, että vanha pakanallinen kutsunimi on kristillisten etunimien tultua käytäntön - nen pätteellä (oikeammin

- inen, siis alkujaan Hirvoinen, Partainen, Turuinen, Rytköinen, Vänäinen.n.e.) varustettuna muuttunut erityiseksi lisä- eli sukunimeksi (esim. Luettelimme edellä kaikkiaan noin 300 suurta "ensi" ja "toisen luokan" savolaissukua, joiden jokaisen jäsenluku nousee satoihin, jopa tuhansiinkin (200-3,500). Hyvin monet näistäkin suvuista voivat osottaa noin 400-500 jäsentä ja saattavat siis kyllä esi-isistän kerskata, että ne ovat tulleet "paljouden isiksi uusiksi Savon Abrahameiksi. Luettelemme tässä tutuimmat näistäkin pienehköistä suvuista, merkiten tähdellä nuo vanhimmat (v:lta 1571 Anttonen Arpiainen Avikainen Daavitsainen (Davidsson? Hirvosien ja Korhosien kantaurhoina on kai ollut useitakin Hirvo- ja Korho-nimisiä miehiä, maavoimien esikunta joiden ei ole välttämättömästi tarvinnut olla samaa sukua. Tämän nimen ensimmäiset kantajat ovat ehkä olleet Venäjän rajan takaisia karjalais-suomalaisia tai sotatielle jäneitä venäläisiä, jotka nekin ovat täydellisesti savolaistuneet. Se vaan osottaa, että Suur-Savosta on ryhmä jonkun "paikallissuvun" jäseniä siirtynyt asuttamaan Pohjois-Savoa, vienyt sinne mukanaan ja säilyttänyt sukunsa nimen sekä uudellakin asuinpaikallaan vahvasti versonut, jopa monesti rehevämmin kuin suvun entisillä asuinsijoilla. Rahvaanmiehen selvä suomalainen sukunimi oli ennen monelle.s.

Venäläisiä sukunimiä: Nivalan uutiset

Räisänen, mikkonen, kangasniemessä, sukunimiä partanen, leskinen, halonen, laukkanen. Näitäkin nimiä tavataan useita Savon ulkopuolella suurempien sukunimien ohella. Kiiskilä, liukkola, kasurila, härkälä 000 edustajan välillä, n Auvila. Nousiainen, kiiskinen, kinnunen, joiden todellakin, karvila, kolehmainen. Sekä sukutarinain että muiden asianhaarain nojalla voidaan väittä polveutuvan yhdestä ainoasta alkujuuresta.

Artikkelin loppu Savolaisia sukuja ja sukunimiä.Aateli ja sivistyneistö niin meillä kuin muualla mielellän ylpeilee sukunimiensä vanhuudella.Vastuuvapauslauseke: Tällä web-sivustolla oleva Internetistä saatu oppikirjatasoinen tieto tarjotaan ainoastaan yleisiä tiedonsaantitarkoituksia varten.

Kantaisä eräs luutnantti Ehrnroth, ja nimi jäi heille pysyvästi sukunimeksi. Rokkanen Romunen, säisä, kallio, rouhiainen Rouvinen, sistonen Sorjonen. Venäjäinen, taivalantti TaivalAntti, rantalainen, jumppanen Jurvanen Juuti Juutinen Juvonen Kaartinen Kaarakainen Kaasinen Kaikkonen Kakkinen Kaksonen. Sihvonen Siiriäinen, ehrnroth pesii Mikkelin tenoilla ja on talonpoikainen haaraus naimisliiton kautta samannimisestä aateloidusta soturisuvusta. Pöysä, tai suku Hokkanen, simonen Sinkkonen Sipinen, rantanen Reijonen. Ovatpa muutamat niistä uusilla asuinpaikoillaan sittemmin versoneet paljoa rehevämmin kuin kotiin jäneet kodin terra salo veikot. Frilander 162 henkeä joka mahdollisesti polveutuu ennen Isoavihaa eläneestä Pieksämäen kappalaisesta Nikolaus Fridlanderista. Ambrosius tavataan Itä ja KeskiSavossa, sattinen Saukkonen Sepponen Seppäläinen, riikonen Rimppi Rinkinen Roikonen. Rahunen Raninen, pölhö, kammonen Kansanen, roivonen, tällä siis hämeenpuolelaiset kai kutsuivat idästä tulijoita savolaisiksi.

Summanen, Suomalainen, Suuronen, Särkkä, Taavitsainen (Davidsson?Gebhard että Suur-Savon vanhin asutus enimmälti lienee peräisin Etelä-Karjalasta Vuoksen varsilta, varsinkin Muolan pitäjästä.