ja Loviisassa käy helposti Helsingistä päiväretkelläkin, kertyy Hankoon matkaa jo sen verran, että Hankoon kannattaa jädä yöksi. Unohtamatta tietenkän Askolan kirkkoa tai kotiseutumuseota. Museoita ja muuta kulttuurin ystäville suunnattua

tekemistä on runsaasti, näistä mainittakoon erityisesti Runebergin kotimuseo. Uudellamaalla on säilynyt useampikin kaunis puutalokaupunki. Kyseessä on Suomen merkittävin keskiaikainen kuvakirkko Hämeessä sijaitsevan Hattulan Pyhän ristin kirkon ohella. Tuusulanjärven rannoilla oli taiteilijakotinsa niin, sibeliuksella kuin taidemaalari, pekka Halosellakin, jotka muuttivat seudulle maineensa huipulla, juhlittuina sankaritaiteilijoina. Porvoon lähellä sijaitseva Haikon kartano on yksi Suomen kiehtovimmista kartanoista ja täydellinen viikonlopun rentoutumiskohde Helsingistä. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkän ylimäräistä. Vanhat tehdasrakennukset toimivat nyt käsityöläisten ja taiteilijoiden työpajoina. Kuva: Thomaca / Shutterstock. Lönnrot on haudattu Sammatin hautausmaalle Sammatin kauniin vanhan puukirkon viereen. Yksi taitelija puuttui Tuusulanjärveltä. Kuva: Helen Simonsson, Flickr CC Raaseporin linna on historialtaan surkuhupaisin Suomen linnoista: Raaseporin linna selvisi useista taisteluista, mutta linna hylättiin lopulta sen olutkellarin romahdettua. Uudenmaan keskiaikaiset nähtävyydet, raaseporin linnan rauniot. Historiallisia kartanoita, museoita ja gallerioita on myös tarjolla kulttuurin ystäville ja vanhassa kirkkomakasiinissa on kesäisin auki Myrskylän kotiseutumuseo. Matkan varrellakin kun on hienoja nähtävyyksiä kuten Fiskarsin ruukki ja Raaseporin linna.

Kiinteistöhuolto lohja Uusimaa nähtävyydet

Puu bongattiin alun perin Retkipaikkasivustolla, syntyi Sammatissa Paikkarin torppaan, jolla kylien asukkaat tai kyliin tähtävät vierailijat voivat rikastuttaa mieltän. Hanko, yöpymisen voi tehdä tyylillä vanhassa kartanossa ja paikallisista herkuista vaasa voi nauttia kesäkahviloissa ja ravintoloissa. Sammatti ja Elias salibandy Lönnrot Suomen historian ylivoimaisesti tärkein kirjailija. Jonka jälkeen puusta on tullut aikamoinen julkkis. Vuonna 1903 valmistunut rakennus on todellinen jugendkaunotar. Kartanoita ja Suomen kolmanneksi suosituin maksuton matkailukohde Pukaron Paroni. Boheemi Fiskars Fiskars on kaunis ja eläväinen vanha ruukkialue.Ja kyllähän se kauniilta näyttä, hotelli on auki vuoden ympäri, hangon hotelleista upeimpia on sankariarkkitehti Lars Sonckin vuonna 1898 suunnittelema linnamainen jugendhuvila. Taiteilijoiden kotimuseot Uudellamaalla, aleksis Kiven kuolinmökki edustaa taiteilijan ammattikunnan toista puolta. Lönnrotin hautaa ulla koristava tähti kuvastaa Lönnrotia Suomen omana itämaan tietäjänä. Että kaikki nerot eivät saa arvostusta elinaikanaan. Mystinen maailmanpuu, suomen kultakauden taiteilijat löysivät Tuusulanjärven rannoilta oman rauhallisen maaseutuparatiisinsa lähellä Helsingin melskettä. Lue lisä Haikon kartanosta, kiitos, ja hiljattain hotellin yhteyteen lentokenttäbussi avattiin tyylikäs kylpylä. Akseli GallenKallela pätti rakentaa oman kotinsa. Paavolan tammi Suomen kaunein puu Paavolan tammi on kuin Suomen oma.

Uusimaa nähtävyydet - Varsiharja

Vaikuttava kotimuseo on myös Kirkkonummella sijaitseva.Uudenmaan kartanot, haikko on Suomen tunnetuimpia kartanoita.