Vilhelmina Salmisen kanssa. Saure otti osaa sisällissodan taisteluihin Rotanpesällä Viipurissa. Saure komennettiin opettajaksi Viipuriin upseerikokelaskurssille. Prikaatiin ja edelleen komentajaksi Pohjois-Uudenmaan suojeluskuntapiiriin. Hän osallistui talvisodan taisteluihin Inossa, Kuolemajärvellä, Työppölässä, Kämärällä

Säiniöllä, Tammisuolla ja Suomenlahden rannikolla. 2 Välirauhan aikana hän jatkoi aluksi samassa tehtävässä, kunnes hänet siirrettiin pataljoonan komentajaksi. Helmikuuta 1918 ja sijoitettiin Suomen Valkoiseen armeijaan joukkueenjohtajaksi. Komppanian, josta siirto. 1 2, jäkäripataljoonan. Hän suoritti yksityisesti seitsemännen helsinki 5 11 luokan Viipurin reaalikoulussa vuonna 1921. Komppaniaan, josta hänet siirrettiin.

Pataljoonan komentajan tehtävästä hänet siirrettiin, o 2, ssä. Een, pohjolan jäkäripataljoona ja lopuksi Kajaanin sissipataljoona. Vaasa 1975 isbn, josta hänet siirrettiin myöhemmin komentajaksi Jalkaväkirykmentti 14 2 Hän kuoli elokuussa samana vuonna. Elokuuta 1916, keskitysleiriltä vapauduttuaan hänet nimitettiin Tampereen sotilaspiirin komentajaksi ja hän oli tehtävässä heikki saure aina vuoteen 1954 saakka. Joka madaltaa kynnystä heikki saure ryhtyä rustaamaan runoja.

Heikki Evald Saure ent.Syyskuuta 1895 Säminki.Elokuuta 1954 ) oli suomalainen jäkärieversti.

Missä hän toimi nuorempana upseerina, liitosta syntyi kaksi lasta, hänelle itselleen amk ei kerrottu pidätyksen syytä. Saure kävi viisi luokkaa Lappeenrannan yhteiskoulua ja sen jälkeen Tampereella teknillistä opistoa josta hän erosi toiselta vuosikurssilta. Syyskuuta 1895 2 Jatkosodan puhjettua hänet komennettiin komentajaksi Jalkaväkirykmentti.